Konzumácia bravčového mäsa je na Slovensku veľmi obľúbená. Súvisí to aj s faktom, že ešte do začiatku 90-tych rokov sa v takmer každej vidieckej domácnosti venovali chovu ošípaných a tradičným domácim zakáľačkám. Dopyt po kvalitnom mäse a tradičných zakáľačkových produktoch – jaterniciach, tlačenkách, klobásach, znovu narastá, avšak mnohé chovy už boli zlikvidované a zabíjačkové hody už na dedinách takmer nevidieť.
Ľudia sa začali k tejto tradícii vracať z dvoch dôvodov – jednak je to narastajúca cena dovozového a často aj menej kvalitného bravčového a na druhej strane vynikajúca chuť pravých, doma vyrobených špecialít. Gazdovský dvor Branovo ponúka ošípané z vlastného chovu, v mesiacoch október až máj sa pravidelne, raz do týždňa koná zabíjačka s predajom čerstvého mäsa a kvalitných výrobkov.
26. januára 2020